Overig Nieuws

Amsterdam wil dat darkstores Flink en Getir sluiten

Amsterdam wil dat darkstores Flink en Getir sluiten

July 5th, 2022

De gemeente Amsterdam zet de heksenjacht op de darkstores van onder meer Flink, Zapp en Getir voort. Dat schrijft AT5.

Recentelijk ging de gemeente al achter darkstores van Zapp en Gorillas aan. Getir heeft een aangespannen tegen de sluitingen, maar de gemeente zet de heksenjacht door.

De gemeente wil nu dat twee darkstores in West hun gaan sluiten. Het gaat om de filialen van Flink op de Nassaukade en Getir op de Da Costakade. De gemeente zegt dat de stores eind augustus zullen zijn. Anders leggen ze een last onder dwangsom van 20.000 euro op.

“Voor ons is een leefbare buurt van essentieel belang om de stad aantrekkelijk te houden,” zegt wethouder Reinier van Dantzig. “Dit betekent dat bedrijven, ondernemers en bewoners in harmonie samen moeten kunnen leven. Daarvoor is een goede ruimtelijke ordening van groot belang.”

Getir moest eerder noodgedwongen een vestiging in de Pijp sluiten. Het bedrijf is het daar niet mee eens en stapt naar de rechter. Ook moesten filialen van Zapp en Gorillas dicht.

Klanten van flitsbezorgers profiteren van snelle bezorging. De bedrijven kunnen dit niet meer garanderen als zij noodgedwongen in industriegebieden moeten zitten. Zapp overweegt daarom ook om Nederland te verlaten.

Facebook Comments