Overig Nieuws

Amsterdam blijft klagen over darkstores flitsbezorgers

Amsterdam blijft klagen over darkstores flitsbezorgers

June 16th, 2022

Amsterdam blijft zich bezighouden met de overlast van darkstores in woonwijken. In anderhalf jaar tijd zijn er 906 gevallen van overlast gemeld.

Volgens de meldingen gaat het vooral om geluidsoverlast in de nacht, bezorgers die door de straat fietsen en fietsen die op de stoep worden geparkeerd. Zapp is als enige flitsbezorger ook R;s nachts geopend.

De gemeente Amsterdam probeert het aantal darkstores terug te dringen. In april werd een darkstore van flitsbezorger Zapp gedwongen de deuren te sluiten.

Volgens de gemeente zijn darkstores een soort distributiecentra en horen ze daarom niet midden in een woonwijk te staan. Maar het zijn diezelfde woningen die vragen om supersnelle bezorging van boodschappen en dan is een darkstore op een bedrijventerrein 20 kilometer verderop geen optie.

Darkstores kunnen nu op basis van het bestemmingsplan van een pand niet worden uitgesloten, schrijft wethouder Van Dantzig. Het college werkt daarom aan nieuwe regels die ervoor gaan zorgen dat flitsbezorgers, voordat ze zich kunnen vestigen, eerst een moeten aanvragen.

Facebook Comments