Overig Nieuws

NS vergeet station Amsterdam Zuid te openen

NS vergeet station Amsterdam Zuid te openen

August 4th, 2022

De ingangen van Station Zuid in Amsterdam zijn vanochtend later geopend dan normaal. Reizigers die daar de trein moesten hebben konden daardoor het station niet in, maar reizigers die daar uit de trein stapten konden het station ook niet uit.

Volgens de NS er een communicatiefout geweest met het beveiligingsbedrijf dat verantwoordelijk is voor het openen en sluiten van de rolluiken.

De rolluiken waren de afgelopen dagen kapot, waardoor tegen het beveiligingsbedrijf was gezegd dat zij deze niet hoefden te openen en sluiten. Het station zou vannacht niet worden afgesloten, maar dat om de één of andere reden toch gebeurd. De beveiligers waren in de veronderstelling dat het station nog niet geopend hoefde te worden en kwamen dus niet langs.

Een voorlichter benadrukt dat de ingang aan de Parnassusweg wel altijd open en dat reizigers daar vanmorgen, net zoals altijd, wel gebruik van konden maken. De NS zegt te begrijpen dat dit niet bij iedereen bekend is en dat de Informatievoorziening op het station op basis van deze ervaring mogelijk aangepast gaat worden.

Facebook Comments

Mobile & Tablets