Overig Nieuws

Update: ‘TV gaat vanavond 30 seconden op zwart’

Update: ‘TV gaat vanavond 30 seconden op zwart’

March 12th, 2013

TV-kijkers zien vanavond in het STER-blok op Nederland 1 30 seconden niks. Zwart. Het is geen storing, maar een bewuste actie van Ton Schröer van Tons Mosterd en Heerlijkheden uit Zierikzee. Hij was de hoogste bieder tijdens de Serious Request-veilig en kocht een televisiecommercial voor 20.0001 euro.

“Het wordt echt 30 seconden zwart,” zegt Schröer tegen het . “Bij de STER worden ze wat nerveus, misschien dat er nog een klein lampje in beeld komt. Ze hebben een beetje last van ‘zap-angst’, bang dat kijkers massaal gaan overschakelen naar een andere zender.” Schröer doet dit omdat het zorgt voor ‘een enorme energiebesparing’. “Bovendien hebben we al heel wat energie bespaard op het maken van de commercial. Geen lampen, ’s en dat soort dingen.”

“Ik vind het geweldig dat door deze commercial misschien wel 500.000 watt energie bespaard wordt, omdat de tv’s net wat minder energie vebruiken door het zwarte beeld.” Schröer heeft wel een tekstje ingesproken voor de Ster als boze kijkers gaan bellen: “Dit is Ton, van Tons mosterd. Kijkt u rustig verder.” Hij heeft gezegd natuurlijk ook zelf te gaan kijken naar zijn briljante commercial.

De commercial wordt vanavond rond 20:30 uur uitgezonden, vlak voor de start van de docu ‘Afrika’ op Nederland 1.

Update 20:33
Was dit het nou?

Facebook Comments