Overig Nieuws

“TwitShit.nl: een nieuws-site over Twitter”

“TwitShit.nl: een nieuws-site over Twitter”

March 12th, 2013

Een aantal Social Media specialisten is een nieuwe website gestart om problemen onder jongeren op Twitter aan de kaak te stellen. De website heet ‘’. “We willen hiermee graag jongeren bijstaan. Hier en daar natuurlijk met een knipoog, maar het moet een serieuze site worden.”

Twitter is mateloos populair onder jongeren in Nederland. Onderweg op de mobiele telefoon en thuis gewoon op de computer: het wordt 24/7 gebruikt. Krijg je een mention, dan wordt je via je telefoon meteen op de hoogte gesteld en kun je weer reageren.

Vaak gebeuren er ook dingen waar je als jongere geen grip op hebt. Je weet niet wat je moet doen of je wordt lastiggevallen. Het kan ook zo zijn dat je de schuld van iets krijgt, waar je eigenlijk helemaal niets aan kunt doen. En internet is internet: het achtervolgd je maandenlang.

Gisteren onstond er een rel op Twitter, omdat er profielfoto’s opdoken van Marokkaanse en Turkse meisjes op een porno website. Iedereen meteen in paniek, en verwijderde zijn of haar avatar, terwijl dat misschien niet (meer) nodig was.

De website wordt de komende tijd uitgebouwd. “Het is een begin en we proberen de site de komende weken aan te vullen met informatie over het gebruik van Twitter. We proberen de gebruiker informatie te verstrekken zodat er geen paniek ontstaat om niks. Paniek op Twitter is paniek in je echte leven.”

“Je zult bij ons geen poespas tegenkomen, games of reclame banners. We willen de ruimte op de site zo goed mogelijk benutten en proberen de site ook zo goed mogelijk op mobiele telefoons te laten zien. Ben je onderweg, dan heb je te maken met datategoed. Die is schaars in Nederland, dus we willen geen onnodige dataverspilling.”

Je kunt de website bezoeken via TwitShit.nl of TwitBlog.nl

Facebook Comments