Overig Nieuws

Politie liegt over gebeurtenissen bij dode man Den Haag

Politie liegt over gebeurtenissen bij dode man Den Haag

June 29th, 2015

De politie loog in haar statement over de gebeurtenissen bij een arrestatie in Den Haag tijdens een muziekfestival. De 42-jarige arrestant uit Aruba overleed bij zijn arrestatie.

In een verklaring legt de politie uit dat de man zou zijn overleden in het ziekenhuis. Volgens ooggetuigen en een filmpje dat is opgedoken, zou de man echter al zijn overleden tijdens zijn aanhouding. De man zou zich hebben verzet tijdens zijn arrestatie, waardoor de politie zich genoodzaakt voelde om geweld te gebruiken.

De man in Nederland op familiebezoek. Zaterdag werd hij aangehouden nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had.

Volgens een nieuwe verklaring van de Rijksrecherche is het onduidelijk wat er na de arrestatie precies gebeurde. Eerder verklaarde het Openbaar Ministerie dat de man onwel werd tijdens de rit naar het ziekenhuis. Op beeldmateriaal vanuit het park waar de man werd is echter te zien dat daar ook al iets aan de lijkt te zijn, zo vindt ook het Openbaar Ministerie. “Daarom trekken we eerder getrokken conclusies in, om de Rijksrecherche zonder vooroordelen haar werk te laten doen.”

De Rijksrecherche is op zoek naar getuigen en mensen die mogelijk de aanhouding hebben gefilmd. Ook heeft de officier van justitie besloten dat er een sectie op het lichaam van de man zal worden gedaan.

Facebook Comments