Overig Nieuws

Koningsdag 2018 in Amsterdam

Koningsdag 2018 in Amsterdam

April 15th, 2018

Dit vinden er vier grote evenementen plaats in Amsterdam. van Oranje, en Kingsland Festival keren terug. Nieuw dit is het Urban Music Festival. Voor deze festivals moeten bezoekers vooraf kaarten kopen.

De evenementen in Amsterdam zijn weer aan de randen van de stad. van Oranje is in Meerpark, in Blijburg, Kingsland in en buiten de RAI en Urban Music Festival bij Stadspodium Amsterdam.

Tot en met 2011 hadden organisaties meer keus voor locaties. 538 organiseerde bijvoorbeeld het intens populaire Koninginnedagfeest op het Museumplein en ook SLAMFM organiseerde een feest op het Rembrandtplein. De koos daarna voor een andere opzet van de feestdag. Het toenemende alcoholgebruik onder de 800.000 bezoekers zorgde volgens toenmalig burgemeester Eberhard van der Laan voor serieuze veiligheidsrisico’s.

Naast de bovenstaande vier grote evenementen vinden er ook veel kleinere evenementen plaats. In de Balkenhaven heb je Royaal Kabaal en in de Westerunie bijvoorbeeld Cartel Kingsdag. Voor een mooi overzicht kun je terecht bij onze vrienden van DJguide.nl.

Facebook Comments