Overig Nieuws

Sneller met de trein van Amsterdam naar Brussel

Sneller met de trein van Amsterdam naar Brussel

April 9th, 2018

De treinreis tussen Amsterdam en Brussel duurt vanaf vandaag een korter. De intercity gaat via een andere route rijden waardoor de reis een halfuur korter is.

De intercity rijdt vanaf maandag over een stuk spoor van de HSL via station Breda. Tot nu toe duurde de rit naar Brussel 3 uur en 22 minuten, maar nu duurt de rit Amsterda-Brussel nog geen 2 uur en 55 minuten. “Voor reizigers uit Amsterdam en Schiphol levert dit een aanzienlijke reistijdwinst op,” zegt de NS. “De verbinding via Breda zorgt ervoor dat België ook voor reizigers uit het zuiden van Nederland goed per trein te bereiken is.”

Breda krijgt hierdoor ook een directe aansluiting met België en daar is Breda blij mee. Regionale en lokale politici, bestuurders en mensen uit het bedrijfsleven geven een eigen feestje om het te vieren en reizen met zijn op en neer naar .

Den Haag is minder blij. Daar vertrekt nu slechts vier keer per dag een rechtstreekse trein naar Brussel. Dat was eerst zestien keer.

Kanttekening is wel dat een treinkaartje voor de reis een stuk duurder wordt. De prijs van een last minute weekendretour gaat van 55 naar 94 euro. Wie minimaal een week van te voren boekt, is minder geld kwijt.

Facebook Comments