Music News

Weinig festivals houden rekening met slecht weer Koningsdag

Weinig festivals houden rekening met slecht weer Koningsdag

April 21st, 2016

De voorspelde regen op Koningsdag doet niet veel goeds. Het VOLTT festival in Amsterdam vindt door de voorspelling niet meer plaats op het terrein van de NDSM-werd, maar op een binnenlocatie. Morgen maakt de organisatie via Facebook de exacte locatie bekend.

Volgens de laatste voorspellingen zal het niet warmer worden dan 9 graden en het gaat regenen. Er valt misschien zelfs natte sneeuw of hagel.

Andere festivals doen iets voorzichtiger. Het uitverkochte buitenfestival op Blijburg aan Zee gaat er voorlopig nog vanuit dat het woensdag wel zal meevallen. In een e-mail aan iedereen die een kaartje heeft gekocht schrijft de organisatie: “De weersvoorspellingen in Nederland zijn erg onbetrouwbaar. De afgelopen twee jaar hebben we bijvoorbeeld zonnige Koningsdagen beleefd terwijl er veel regen voorspeld was. Voorlopig nog geen paniek dus, het kan nog zo bijdraaien!” Toch heeft Oranjebloesem zich wel voorbereid op slecht weer. Als het losbarst wordt gezorgd voor overkappingen, poncho’s en verharde dansvloeren. “Jullie zijn in goede handen!”

Ook Loveland van Oranje, een festival op sportpark Meerpark, wacht nog even af. “We hebben wel vaker meegemaakt dat de voorspelling weercijfer 1 is, maar uiteindelijk was de lucht op de dag zelf strakblauw.” Volgens een woordvoerder is de drainage van het terrein heel goed, dus niemand hoeft bang te zijn voor modderige voeten. Mocht het 27 april toch losbarsten, dan heeft Loveland stretchtenten achter de hand die langs de rand van de twee grote openluchtpodia geplaatst kunnen worden.

Het Kingsland Festival hoopt dat de slechte voorspellingen uiteindelijk ‘een storm in een glas bier blijken’, schrijft de organisatie op Facebook. Het feest op het terrein van de RAI is uitverkocht. Een van de drie podia was al binnen gepland. Als het weer zo blijft als voorspeld, probeert Kingsland meer binnenruimte van de RAI te krijgen, zegt een woordvoerder, zodat ook een tweede podium naar binnen kan.

Facebook Comments