Music News

‘Amsterdam is op sterven na dood met Koningsdag’

‘Amsterdam is op sterven na dood met Koningsdag’

April 27th, 2018

Amsterdam is niet meer wat het ooit geweest is. Amsterdam is saai, Amsterdam is mak, Amsterdam is tam en Amsterdam is laf. Waar steden als Rotterdam, Utrecht, Breda, Alkmaar en zelfs Twente nog keihard aan het feesten zijn, fakkelt in Amsterdam de Koningsdag alweer af. En dat op een vrijdag…

De hoofdstad was ooit de thuishaven van de grootste Koninginnedag- en Koningsdagfeesten. Met bijvoorbeeld het 538-feest op het Museumplein. De gemeente kondigde begin dit decennium aan af te willen van deze grote feesten en nog slechts enkele grote feesten buiten de binnenstad toe te staan. 538 besloot te vertrekken en ook SLAM FM verhuisde zijn jaarlijkse feest. Niet dat we Breda of Alkmaar zo’n feest niet gunnen, maar jezus, Amsterdam, waar ben je mee bezig?

Amsterdam
Van de vijf eerder aangekondigde feesten in Amsterdam ging er eentje al niet door. De overige feesten Oranjebloesem, Loveland van Oranje, Kingsland en Urban Music sloten om 20:00 uur haar deuren. Mensen zouden zo door moeten racen naar andere feestjes (die waarschijnlijk pas later beginnen) of op de bank naar de livestreams van 538 in Breda of SLAM FM in Alkmaar kijken. Daar weten ze wel hoe je een feestje moet maken.

Rotterdam
Ook in Rotterdam weten ze hoe het wel moet: genoeg festivals en die gaan allemaal door tot minstens 22:00 uur, zodat je daarna lekker door kan feesten op een van de afterparties. Oranjebitter, S’Oranje Kingsday, Kroon Festival, Kralingse Bos Festival, om er maar een paar te noemen…

Twente
Laten we het oosten van het land niet vergeten, want zelfs daar weten ze hoe je wel moet feesten: de Kingsland-editie in Twente wordt om 22:00 afgesloten door Wildstylez, Biggi en LVNDSCAPE.

Verschillende artiesten scheurden vandaag het hele land door: Yellow Claw, SFB, Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex, Boef en Broederliefde. Maar ook Famke Louise was van de partij. Zij werd op het podium van SLAM in Alkmaar getrokken door Kris Kross Amsterdam. Verder was Kingsland Twente het decor van de val van Willie Wartaal.

Amsterdam, kunnen we even praten?

Facebook Comments