Music News

Heel Holland Boycot rapper Boef

Heel Holland Boycot rapper Boef

January 4th, 2018

Boef wordt door meerdere instanties en organisaties geboycot. De rapper kreeg een storm van kritiek over zich heen toen hij een aantal filmpjes op Snapchat zette waarin hij vrouwen ‘kechs’ noemde. De rapper werd door drie vrouwen opgepikt en naar een gig gebracht. In filmpjes noemde hij de vrouwen respectloos ‘hoeren’ omdat hij zich afvroeg waarom ze helemaal alleen in korte rokjes om dat tijdstip uit zijn.

Behalve GOfun Partyvakanties en muziekfestival Muze Misse heeft ook Paaspop de samenwerking met Boef opgezegd. De rapper zou op 1 april optreden in Schijndel. “Bezoekers hebben voor Paaspop de allerhoogste prioriteit. Zij komen naar het festival om drie dagen en nachten feest te vieren, vrienden te maken, te verbroederen en een zorgeloze tijd te hebben. Spanningen vanwege een controversiële show passen daar niet bij.” Volgens de organisatie zouden veel bezoekers het daar mee eens zijn.

Eerder zegde dus ook GOfun Partyvakanties de samenwerking op met Boef. Het jongerenmerk van Corendon zou Boef in de zomer meenemen naar zonnige oorden om daar diverse optredens te geven voor jongeren. “Na een gesprek met Boef en zijn management hebben we in gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking tussen rapper Boef en GOfun te beëindigen. Vanwege de recente uitspraken van Boef lijkt het beide partijen beter om de samenwerking te staken.”

Ook muziekfestival Muze Misse in Oss heeft een streep gezet door het optreden van rapper Boef tijdens de editie van komende zomer. De organisatie van Muze Misse neemt afstand van de uitspraken van de rapper en gaat op zoek naar een vervanger. Het festival vindt plaats op 1 juli en er worden ongeveer 6000 mensen verwacht.

Boef kwam deze week in opspraak omdat hij in een video drie vrouwen die hem hielpen, uitmaakte voor hoeren. Later maakte hij nog meer mensen boos toen hij alle vrouwen in clubs met en korte rokjes hoeren noemde. Na veel ophef bood hij zijn excuses aan.

Facebook Comments