Music News

Rapper Boef weer op vrije voeten, had (onterecht?) een Wajong-uitkering

Rapper Boef weer op vrije voeten, had (onterecht?) een Wajong-uitkering

September 15th, 2016

blijkt een - te hebben gehad. De burgemeester van Tilburg wil gaan uitzoeken of dat wel terecht is geweest.

De gemeente meldde eerder nog dat de rapper ook nu nog een uitkering heeft, maar die bleek inmiddels gestopt. Jongeren die door ziekte of handicap niet kunnen werken, kunnen een Wajong-uitkering aanvragen. Boef, die eigenlijk Soufiane Boussaadia heet, werd afgelopen weekend aangehouden wegens opruiing. Zoals in op internet geplaatste filmpjes is te zien wilde hij vechten met een andere rapper in Tilburg-Noord. Honderd fans verzamelden zich op de afgesproken plek. De kwam met onder meer een helikopter massaal ter plaatse. Uiteindelijk vochten de twee kemphanen elders in Tilburg. Donderdag is de rapper weer op vrije voeten gesteld. Wel ziet Justitie hem nog als verdachte.

Burgemeester Noordanus van Tilburg laat weten er bovenop te zitten. “Hij vindt dat de gemeente dit soort gedrag stevig moet aanpakken. Voor je het weet loopt het finaal uit de hand,” aldus een woordvoerder.

De gemeente houdt dit weekeinde een oogje in het zeil bij een optreden van rapper Boef in een Tilburgse horecazaak. De gemeentewoordvoerder: “We kunnen dit optreden niet verbieden, maar we zijn wel een gesprek aangegaan met de eigenaar. We wilden vragen of hij wist wat er is gebeurd. ‘Weet wie je binnenhaalt’, was de boodschap. We houden alles scherp in de gaten.”

Mocht blijken dat Boef de Wajong-uitkering onterecht heeft ontvangen, zal hij dat moeten terugbetalen.

Facebook Comments