Overig Nieuws

Kamer neemt motie aan: geen toegangsbewijs op terras

Kamer neemt motie aan: geen toegangsbewijs op terras

September 16th, 2021

De Tweede Kamer heeft vanavond gestemd over de nieuwe coronamaatregelen. De 1,5-meter regel verdwijnt, maar in ruil daarvoor moet op veel plekken een coronatoegangsbewijs worden getoond.

Vanmiddag diende een aantal kamerleden een motie in om die eis niet voor terrassen te laten gelden. Een meerderheid liet zich tijdens een debat al uit over de terrassen. “Straks kan je in het park gewoon samen zitten en op een terras ernaast moet je een QR-code laten zien,” zei D66-kamerlid Jan Paternotte.

Ook bij Forum voor Democratie, BBB, SP, ChristenUnie en PvdA klonk kritiek op de brede inzet van het coronabewijs. ChristenUnie noemt het ‘zorgelijk’ en de SP ziet vooral privacybezwaren.

In een algemene stemming werd de motie aangenomen. Het kabinet legt zich neer bij die wens. Daardoor kun je vanaf 25 september zonder toegangspas gewoon nog het terras op.

Er was ook een hoofdelijke stemming om de coronapas helemaal niet in te voeren. 70 kamerleden stemden tegen die motie, 58 leden stemden voor. Hierdoor wordt de coronapas wel ingevoerd, maar terrassen vallen daar dus niet meer onder.

Facebook Comments