Overig Nieuws

Terrasje pakken kan vanaf vandaag, avondklok officieel opgeheven

Terrasje pakken kan vanaf vandaag, avondklok officieel opgeheven

April 28th, 2021

Vanaf vandaag het weer mogelijk om een terrasje te pakken. Ook verdwijnt de avondklok en is winkelen zonder afspraak weer mogelijk.

Vanochtend vroeg de avondklok verlopen. Voorlopig is het dus weer ‘toegestaan’ om na uur buiten te zijn. Hoelang dat duurt nog maar de vraag. Nu de winkels en terrassen weer open mogen, is er ieder moment een ‘schuldige’ aan te wijzen door de overheid.

Een bezoek aan het terras vanaf vandaag weer mogelijk, maar alleen tussen 12:00 en 18:00 uur. Er is ook een reservering nodig. Die kun je online en telefonisch doen, maar ook ter plekke op het moment dat je daadwerkelijk op het terras wil gaan zitten. Bij binnenkomst vindt een gezondheidscheck plaats.

Voor het gehele terras geldt een maximum van vijftig personen. Als je opstaat om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan, het dragen van een mondkapje verplicht.

Een bezoekje aan een mag vanaf woensdag weer zonder afspraak. Het gaat om niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels, tuincentra en boekenwinkels. Wel blijft er een beperking van maximaal één klant per 25 vierkante meter. De winkels moeten bovendien uiterlijk om 20:00 uur dicht zijn.

Facebook Comments

Mobile & Tablets