Overig Nieuws

Vanaf vandaag 1,5 meter verplicht, Gommers wil harde lockdown

Vanaf vandaag 1,5 meter verplicht, Gommers wil harde lockdown

1 week ago

Het demissionaire is niet tevreden met het aantal positieve coronatests en voert vanaf vandaag een verplichting in van de 1,5 meter-maatregel. Tot nu toe was dit een dringend advies.

Wie vanaf vandaag geen 1,5 meter afstand houdt kan worden beboet door een boa of politieagent. Voorheen kon dit niet omdat het een ‘advies’ was.

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse vereniging van ic-artsen, verwacht dat binnen tien dagen sprake is van code zwart. Dat betekent dat ziekenhuizen moeten kiezen wie ze nog kunnen helpen, en wie niet.

Op dit moment liggen er bijna 500 coronapatiënten op de intensive care. Gezien het personeelstekort is volgens Gommers’ eigen berekening sprake van ‘code zwart’ bij de 651e coronapatiënt op de ic.

Het zou begin december een nieuwe persconferentie houden, maar volgens bronnen zou deze worden vervroegd. Dit zou kunnen betekenen dat het kabinet hardere maatregelen gaat instellen. Volgens dezelfde bronnen zijn hierbij alle maatregelen mogelijk, ook die eerder al zijn genomen en weer zijn versoepeld, waaronder het sluiten van winkels en horeca.

Facebook Comments