Overig Nieuws

Horeca weer op slot, coronatoegangsbewijs verplicht

Horeca weer op slot, coronatoegangsbewijs verplicht

September 14th, 2021

Met ingang van zaterdag 25 september gaat de horeca op slot. Horecaondernemers zijn vanaf die datum verplicht om iedere bezoeker te controleren op een vaccinatie of negatieve coronatest.

Dit maakte Mark Rutte zojuist bekend in een persconferentie.

Mensen die zich niet hebben laten vaccineren en zich ook niet willen laten testen, worden geweigerd in openbare gelegenheden.

Zonder coronatoegangsbewijs kom je geen enkele horecagelegenheid in, ook niet op de terrassen. Om dit te kunnen controleren en handhaven krijgen gemeentes extra geld om handhavers op straat neer te zetten die controleren of caf├ęs zich aan de maatregelen houden.

“Er komt geen vaccinatieplicht,” meent De Jonge. “Vaccinatie blijf een vrije keuze.” Toch worden zware beperkingen opgelegd voor mensen die zich niet hebben laten vaccineren.

In ruil hiervoor vervalt de 1,5 meter-maatregel. Ook de mondkapjesplicht vervalt, behalve in de trein, bus, tram en metro. Op stations hoeft geen mondkapje meer te worden gedragen.

Op 1 wordt opnieuw bekeken of deze maatregelen worden aangepast. Tot die tijd moet je zijn gevaccineerd of jezelf laten voordat je een mag betreden.

Facebook Comments