Music News

Amsterdam Zuidoost krijgt nieuw podium erbij

Amsterdam Zuidoost krijgt nieuw podium erbij

April 11th, 2017

Het Arena Park zoals we die nu kennen (groot open veld, jaarlijks terrein aan festivals en evenementen) verdwijnt en maakt plaats voor onder andere een nieuw poppodium. Nu kunnen muziekliefhebbers in die buurt al terecht bij AFAS Live, Ziggo Dome en Arena.

Het nieuwe poppodium moet plaats bieden aan zo’n 1500 mensen en wordt daarmee even groot als de Melkweg en Paradiso.

De gemeente heeft nog meer plannen met het gebied van 2,5 hectare. Zo moet er niet alleen een podium komen, maar ook woningen en een theater. Ook moeten bedrijven aangetrokken worden die zich bezig houden met Virtual Reality. De combinatie van wonen, werken en uitgaan moet volgens de gemeente centraal komen te staan.

Het stukje ‘wonen’ betekent dat er twee- en drie-kamerappartementen zullen worden gebouwd. Die zullen worden onderverdeeld in 30% sociale huur en 40% middelhoge huur. Voor de resterende 30% wordt nog bepaald of het in de verkoop gaat of verhuurd wordt.

De gemeente is blij dat ze eindelijk met de jarenlange plannen kunnen beginnen. “Amsterdam heeft al jaren een hoge ambitie voor het Arena Park. Tijdens de economische crisis is het plan in de ijskast gezet. Nu kunnen we er weer mee aan de slag,” aldus een tevreden Wethouder Eric van der Burg (Grondzaken). De komende tijd wordt er verder gewerkt aan een schetsontwerp, dat in december klaar moet zijn.

Festivalorganisatoren moeten dus snel zijn, vanaf volgend jaar kan het afgelopen zijn met de feestjes op het grote open veld. Ook de eventuele inhuldigingen van Ajax verhuizen dan weer.

Facebook Comments