Overig Nieuws

Amsterdam stelt officieel vuurwerkverbod in

Amsterdam stelt officieel vuurwerkverbod in

October 8th, 2021

Het is over en uit met het vuurwerk tijdens de jaarwisseling. De gemeente Amsterdam verbiedt het afsteken van vuurwerk in de stad.

De gemeente organiseert in plaats daarvan in alle stadsdelen professionele vuurwerkshows met een centrale viering op het Museumplein. Dat schrijft burgemeester Halsema aan de gemeenteraad.

Volgens de gemeente wil een meerderheid van de Amsterdammers geen vuurwerk meer afsteken. Eerder dit jaar stemde de raad al in met een vuurwerkverbod en daarom is de APV nu ook op dat verbod.

Vuurwerk mag nog wel worden verkocht, maar niet worden afgestoken. Voor de verkoop van vuurwerk zijn andere regels nodig.

Op oudjaarsdag begint het feest met een muzikaal programma en licht- en lasershows om 22:00 uur. Maar of dit doorgaat is nog niet zeker. “Voor de vuurwerkshows en de initiatieven van bewoners en ondernemers hangt nog altijd veel af van de dan geldende coronamaatregelen,” staat in de brief.

Het afsteken van consumentenvuurwerk was tijdens de afgelopen jaarwisseling al in heel Nederland verboden, maar dat had te maken met coronamaatregelen tijdens de lockdown. Toen gold een boete van 100 euro per afgestoken vuurpijl.

Facebook Comments