Overig Nieuws

Aanslag op Moskee in Londen

Aanslag op Moskee in Londen

June 6th, 2013

Nog onbekenden hebben gisteren een Moskee in Londen in gestoken. Op de muur waren de letters ‘EDL’ geschilderd, de afkorting voor de naam van de extreemrechtse Defense League. Het gebouw is verwoest.

De Londense burgemeester Boris Johnson zei dat er in zijn stad geen plaats is voor haat, vooroordelen of geweld. Hij legde geen direct verband met de dood van Lee Rigby, maar impliceerde dat wel. Rigby werd een paar weken geleden koelbloedig vermoord op straat in Londen. Michael Adebolajo werd hiervoor gearresteerd en verhoord.

Adebojalo is sinds zijn arrestatie al vijf keer door psychiaters bezocht. Op 28 juni moet hij met zijn partner-in-crime Michael Adebowale weer voor de komen. Er is ondertussen ook een opgedoken van de radicale moslimprediker Anjem Choudary uit Oost-Londen. Die beweert Adebojalo al jaren te kennen. Hij bestempelt hem en Adebowale als ‘martelaren’ die naar het paradijs zullen gaan. Rigby daarentegen zal in de hel verbranden, aldus Choudary. Rigby is ook geen held zoals iedereen nu zegt, aldus de prediker. Hij heeft volgens hem in Afghanistan onschuldige vrouwen en kinderen gedood.

Facebook Comments

Mobile & Tablets