Music News

Aaliyah’s Estate niet blij met release naar streamingdiensten

Aaliyah’s Estate niet blij met release naar streamingdiensten

1 month ago

20 jaar na het overlijden van de zangeres, komt de muziek van Aaliyah hoogstwaarschijnlijk beschikbaar op streamingdiensten als .

Dat maakte haar oom, Blackground Records founder Barry Hankerson, bekend. Aaliyah’s erfgenamen weten hier echter niets van af en zijn niet blij met dit nieuws.

De Aaliyah , die de nalatenschap van de zangeres beheert, zegt dat er buiten hen om een deal is gesloten. De Estate zit al jaren in een strijd om de muziekrechten met Barry Hankerson, die niet alleen haar oom, maar destijds ook Aaliyah’s was. Hankerson wilde de muziek lange tijd niet beschikbaar maken op streamingdiensten.

Platenlabel Blackground kondigde aan alsnog een deal aan met platenmaatschappij EMPIRE. Hierdoor zijn vanaf 20 augustus Aaliyahs albums ‘One In A Million’ en ‘Aaliyah’ beschikbaar op verschillende streamingdiensten. De komende twee maanden zullen in totaal 17 albums te horen zijn.

“Al bijna twintig jaar heeft Blackground nagelaten met enige regelmaat verantwoording af te leggen over de platencontracten,” zegt advocaat LiCalsi. “Daarnaast werd de Aaliyah Estate pas op de hoogte gebracht van de op handen zijnde release nadat de deal rond was en de plannen gemaakt waren.”

De Aaliyah Estate eist van Blackground een volledig overzicht van alle inkomsten. Ze wil ook weten wat de deal precies betekent.

Facebook Comments