Music News

Vader Britney Spears stopt als haar curator

Vader Britney Spears stopt als haar curator

August 12th, 2021

Jamie Spears, de vader van Britney Spears, was jarenlang op papier toezichthouder van zijn dochter. Na 1 jaar hij daar mee.

De advocaat van Jamie zegt in rechtbankdocumenten dat deze beslissing niet op juridische gronden gedaan, maar omdat hij zou worden bedreigd. “Jamie Spears is het aflatende doelwit geworden van onrechtvaardige aanvallen,” zo staat in de officiële documenten te lezen.

“Het te betwijfelen of een verandering van curstor op dit moment goed is voor mevrouw Spears, maar Jamie is van mening dat een publieke strijd met zijn dochter over zijn toekomst als curator niet in haar beste belang is.”

Dit besluit betekent niet dat Britney Spears helemaal ‘vrij’ is. Er wordt wel een nieuwe curator gezocht, omdat Britney na een besluit van de rechter vooralsnog onder toezicht staat. Jamie zal met de rechtbank en Britneys advocaat werken aan een “ordelijke overgang” naar een nieuwe curator.

Britney’s nieuwe advocaat Mathew Rosengart zegt tegen TMZ dat hij niet onder de indruk van de beslissing van Jamie. “We zijn blij maar niet helemaal verrast dat meneer Spears en zijn advocaat er eindelijk achterkomen dat hij wegmoest. We zijn wel dat ze blijven doorgaan met hun schaamteloze en verwerpelijke aanvallen op mevrouw Spears.”

Sinds 2008 staat Britney onder curatele. Ze kreeg toen een mentale inzinking en moest worden opgenomen. Vanaf dat jaar bepaalde haar vader onder meer wat er met het geld van Britney gebeurde en waar ze mocht komen.

Af en toe verschijnen filmpjes online van Britney op social media. Een overgroot deel van de fans ziet aan die filmpjes dat Britney niet gelukkig is, ook al vertelt ze dat het goed met haar gaat.

Facebook Comments

Mobile & Tablets