Music News

Travis Scott aangeklaagd voor plagiaat

Travis Scott aangeklaagd voor plagiaat

April 24th, 2019

Travis Scott heeft een probleem met de Mafia. DJ Paul van Three 6 Mafia heeft de rapper voor de rechter gedaagd.

DJ Paul zegt dat Travis’ track ‘No Bystanders’, afkomstig van ‘Astroworld’, teveel lijkt op ‘Tear Da Club Up’, afkomstig van ‘Mystic Styles’ van Three 6 Mafia. Dat album kwam uit in 1995.

Volgens documenten meent DJ Paul dat de melodie en de sound bijna identiek zijn aan elkaar. De hook van Three 6 Mafia is daarnaast ‘Tear da club up, tear da club up’. De hook van ‘No Bystanders’ is weer: ‘Fuck da club up, fuck da club up’. Je zou eerder zeggen dat het een gevalletje ‘geen originaliteit’ is.

Als onderdeel van de aanklacht eist DJ Paul dat de track van het album wordt gehaald en dat een groot deel van de inkomsten afkomstig van de plaat naar Three 6 Mafia wordt overgemaakt. Volgens documenten zou dat gaan om 20 miljoen dollar.

Het is niet de eerste plagiaat-zaak omtrent het album van Travis Scott. In september klaagde over de vocals van ‘Carousel’. Travis zou Frank’s zonder toestemming hebben gebruikt op dat nummer. Die zaak losten ze onderling op. “Me and Travis resolved it amongst ourselves weeks ago,” schreef Frank op zijn Tumblr page.

Facebook Comments

Mobile & Tablets