Music News

Organisator Fyre Festival Bahamas opgepakt

Organisator Fyre Festival Bahamas opgepakt

July 1st, 2017

Billy McFarland, één van de organisatoren van het grandioos mislukte , is vlak voor het weekend opgepakt in zijn in Manhattan. Hij wordt verdacht van fraude.

De zakenman zou investeerders hebben gevraagd geld in zijn bedrijf te pompen om het evenement op de Bahama’s op te zetten. Het gaat in totaal om meer dan een miljard dollar. Daarvoor in de plaats zou een geweldige party worden opgezet.

Niets is minder waar. Ze hadden het aangeprezen als een luxueus, exclusief feest en bekende sterren betaald om het festival te promoten op social media. Toen de eerste bezoekers aankwamen, bleek het echter een grote chaos op het eiland waar het festival gehouden zou worden. In plaats van te overnachten in chique bungalows stonden er tenten klaar, de luxe maaltijden bestonden uit niet meer dan een boterham met kaas. Ook was er een tekort aan water en medische zorg.

Het Fyre Festival werd georganiseerd door McFarland en Ja Rule. McFarland riskeert een celstraf van maximaal twintig jaar. Hoe Ja Rule in dit plaatje staat is nog niet duidelijk.

Wie is Billy McFarland eigenlijk?

Facebook Comments