Music News

“Kabinet moet festivalseizoen dit jaar verbieden”

“Kabinet moet festivalseizoen dit jaar verbieden”

April 10th, 2020

Het kabinet moet zo snel mogelijk de knoop doorhakken over het festivalseizoen. Dat vindt Ruben Brouwer, directeur van Mojo Concerts.

Momenteel zijn evenementen tot 1 juni verboden. Maar omdat het onduidelijk is wat er hierna gaat gebeuren, moeten organisatoren nog wel voorbereidingen treffen voor festivals die na die datum plaatsvinden. Als de datum van 1 juni dan wordt verplaatst, moeten de organisatoren hun festivals alsnog stopzetten. Dat kan veel geld kosten.

“Ik denk dat de branche er heel veel baat bij heeft als er gewoon snel duidelijkheid komt over een langere periode dan 1 juni,” aldus Brouwer in een interview. De kans lijkt groot dat evenementen na 1 juni ook afgelast moeten worden.

Als organisatoren zelf een streep door geplande evenementen zetten, kunnen zij mogelijk geen beroep op hun verzekering doen. Dit ligt anders als het kabinet dit besluit en er dus sprake van overmacht is. “Iedereen zit daar nu met smart op te wachten. Zolang wij geen duidelijkheid hebben, moeten we noodgedwongen doorgaan met de voorbereidingen.”

Het kabinet zei eerder al volgende week nieuwe maatregelen voor na 1 juni te bespreken. Op 21 april willen ze die maatregelen bekend maken.

Facebook Comments