Overig Nieuws

Licht op snelwegen gaat uit

Licht op snelwegen gaat uit

September 1st, 2013

Een groot gedeelte van de op de in de randstad en het zuiden gaat vanaf vandaag uit. De maatregel is bedoeld om kosten te besparen. De lampen gaan op een groot gedeelte vanaf 21:00 uur uit, op drukkere plekken om 23:00 uur. Om 05:00 uur gaan ze weer aan.

Vorig jaar kondigde Rijkswaterstaat de maatregel al aan. Vanaf vandaag gaan delen van de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort uit en de A2 tussen Utrecht en Eindhoven en tussen Maasbracht en Maastricht gaan de lantaarnpalen ‘s nachts uit. Ook op delen van de A4 tussen Amsterdam en Den Haag, de A12 tussen Utrecht en Den Haag en de A58 tussen Roosendaal en Eindhoven gaat de verlichting uit.

De Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek noemt dit onverstandig. “‘s Nachts is men al slaperig en minder alert”, zegt voorzitter Hans Hamburger. “Licht vermindert dat effect. Daarnaast is de verlichting in de jaren zeventig juist neergezet in verband met de verkeersveiligheid.” Volgens Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur, valt dit wel mee. Er is zorgvuldig bekeken waar de lichten uit kunnen.

De maatregel moet onder meer 35 miljoen euro besparen.

Facebook Comments

Mobile & Tablets