Overig Nieuws

Donderdagochtend geen bus, tram en metro

Donderdagochtend geen bus, tram en metro

October 15th, 2015

Medewerkers van het GVB leggen vandaag tussen 05:00 en 08:30 uur het werk neer. Tot tijd rijden er geen trams, bussen of metro’s. Volgens GVB moeten reizigers tot 11:00 uur rekening houden met vertragingen. Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat er om 08:30 uur zo snel mogelijk begonnen wordt met het opstarten van het vervoer. Dat gaat echter wel enige tijd in nemen.

“Omdat de werkonderbreking tot half negen duurt, moeten reizigers niet denken dat alles meteen rijdt en ze om 09.00 uur alsnog op hun werk kunnen zijn. Het kost tijd om alles volgens dienstregeling te laten rijden. Voor bussen en metro’s lukt dat vrij snel maar het tramverkeer kost meer tijd,” aldus het GVB. De ponten over het IJ zullen wel gewoon varen.

Reizigers moeten dus een andere vorm van vervoer zoeken om op het werk te komen. “Wij beseffen dat het heel vervelend is voor onze reizigers. Het GVB is geen partij in deze, maar begrijpt dat de medewerkers zich zorgen maken om hun pensioen. Het GVB heeft juridisch advies ingewonnen, waaruit blijkt dat de we stakingsactie hebben te respecteren.”

Het personeel is kwaad over de verslechtering van hun pensioen, door een loonvoorstel van het kabinet worden zij straks met 15 procent gekort op hun pensioen en dat gaat ze honderden euro’s per maand kosten.

Meer informatie is te vinden op de website van het GVB.

Facebook Comments

Mobile & Tablets