Overig Nieuws

GVB Amsterdam heeft geen geld voor nachtbussen

GVB Amsterdam heeft geen geld voor nachtbussen

June 2nd, 2022

De nachtbussen in Amsterdam rijden nog niet op volle sterkte. Het GVB is voorlopig ook niet van plan om dat aan te passen.

In de coronaperiode reden er minder nachtbussen. Nu het nachtleven weer terug is, zou je verwachten dat ook de nachtbussen weer volledig rijden. Maar het GVB is niet van plan om op te schalen.

Volgens het vervoersbedrijf is daar geen geld voor. En dat vindt de gemeente een zorgelijke situatie.

In februari stelde de VVD vragen over het openbaar vervoer in de nachten. “Nu de coronamaatregelen achter de rug zijn en het nachtleven weer op gang komt, is dit een goed moment om nachtbussen weer volledig te laten rijden,” schreef Claire Martens (VVD) destijds.

Wethouder Egbert de Vries van reageert op die vragen. Hij schrijft dat de gevolgen van corona ervoor hebben gezorgd dat het GVB krap bij kas zit en nieuwe nachtbussen voorlopig niet kan betalen. Dat betekent dat alle nachtbuslijnen, behalve die naar Zuidoost, voorlopig minder zullen blijven rijden.

In het verleden werd gesproken over een nachtmetro, naast de nachtbussen. De gemeente wil samen met het GVB en de Vervoerregio plannen maken. “Uitbreidingen aan het aanbod komen weer in beeld zodra het ov weer voldoende hersteld is.”

Het GVB meldde eerder al dat het vervoer volgend jaar verder zal worden afgeschaald met 20 tot 30 procent als er geen extra geld vrijkomt voor het openbaar vervoer.

Facebook Comments