Overig Nieuws

Club Abe weer open; VIP-tafels verboden

Club Abe weer open; VIP-tafels verboden

December 20th, 2017

Club Abe werd al een aantal keer gesloten. De laatste keer, op 24 augustus, werd de club op last van de burgemeester gesloten omdat er een handgranaat aan de deur werd geplakt. Club ABE mocht na een tijdje weer open, maar de vip-tafels mogen niet meer terugkeren.

De gemeente besloot dat de club alleen nog onder strikte voorwaarden haar deuren mocht openen. Zo werden de vip-tafels verbannen, want die zouden naast rijke klanten, ook veel schimmige figuren aantrekken. De club spande tegen dat besluit een kort geding aan, maar de rechter heeft geoordeeld dat de vip-tafels wegblijven, schrijft De Telegraaf. Club ABE moet verder als een gewone discotheek.

ABE-eigenaar Allon Kijl wil de tafels terug. Hij zegt deze nodig te hebben om zijn begroting sluitend te krijgen. Mensen die een ‘kopen’ voor 40 euro per avond, zorgen voor veel inkomsten. Volgens de van Kijl zou er geen enkel verband zijn tussen de aanwezigheid van vip-tafels en de handgranaat die op de deur geplakt werd.

Maar daar ging de rechter niet in mee, valt te lezen in de uitspraak. ‘Het bedrijfseconomische belang van de club weegt minder zwaar dan het algemene belang. Het gaat in deze om schending van de openbare orde van de zwaarste soort.’

Facebook Comments