Overig Nieuws

Avondklok opgeheven, winkels en horeca open vanaf 28 april

Avondklok opgeheven, winkels en horeca open vanaf 28 april

6 months ago

Vanaf volgende week wordt de avondklok opgeheven en mogen winkels en weer open.

De avondklok vervalt op 28 april om 04:30 uur. Vanaf dan is het weer ‘toegestaan’ om je na 22:00 uur buiten te begeven zonder ‘geldige reden’.

Bezoekers van winkels hoeven vanaf 28 april geen afspraak meer te maken. Wel moeten winkeliers toezicht houden op een maximum aantal aanwezige klanten. Dat is afhankelijk van de oppervlakte van de winkel.

Restaurants en cafés mogen de terrassen openen van 12:00 tot 18:00 uur. Dat besluit is genomen omdat daarmee wordt voorkomen dat er teveel wordt gedronken en dat er geen diner of bitterbal wordt gegeten. Voor een lunch of vroeg diner is ruimte. Om 18:00 uur moeten de terrassen weer leeg zijn.

De avondklok was een ware cashcow voor de Nederlandse overheid. In de afgelopen week alleen al heeft de politie in totaal 6287 mensen een bekeuring gegeven voor het negeren van die avondklok. Dat zijn er ruim 700 meer dan de week ervoor. Dat is dus bijna 600.000 euro per week aan boetes. Verder ontvingen 105 mensen een waarschuwing voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Facebook Comments