Music News

Appelsap Fresh Music Festival 2015 gaat door

Appelsap Fresh Music Festival 2015 gaat door

August 6th, 2015

Festival Appelsap gaat door! Dat heeft de rechter besloten.

Actiegroep Vrienden van het Flevopark had een kort geding aangespannen om het evenement te verbieden. De ‘vrienden’ maakten zich zorgen om de veiligheid en vinden het belachelijk dat het park dichtgaat voor het festival. Verder zijn zij bang dat flora en fauna vernield en gestoord zullen worden door de bezoekers en de harde muziek.

Volgens de rechter is dat echter niet voldoende om het festival te verbieden. Zo oordeelt de rechter dat de schade aan het groen in het park minimaal zal zijn, is er voldoende plaats om te recreëren in de omgeving van het gesloten park en is ook de veiligheid, zoals vastgelegd in het veiligheidsplan dat de organisatie van het festival opstelde in samenwerking met het stadsdeel, in orde. Daarnaast zou de stichting achter het festival zijn faillissement moeten aanvragen, omdat zij al 600.000 euro hebben uitgegeven aan het festival. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

De organisatie van het evenement reageert met blijdschap op de uitspraak. “We gaan meteen beginnen met opbouwen in het Flevopark,” laten ze weten.

Facebook Comments