Music News

Martin Garrix sleept manager voor de rechter

Martin Garrix sleept manager voor de rechter

November 10th, 2015

Martin Garrix sleept zijn ex-manager en producent Eelko van Kooten van Spinnin̵; Records voor de . De 19-jarige dj beschuldigt hem van bedrog bij het ondertekenen van zijn eerste platencontract.

In de zomer vertrok Garrix al na een heftige ruzie bij Van Kooten. Nu spant hij een kort geding tegen hem aan, waarbij de dj teruggave van de rechten op zijn muziek eist. Daarnaast wil Garrix inzage in de administratie.

Volgens de dj heeft Eelko van Kooten hem drie jaar geleden opzettelijk “valse en misleidende informatie” verstrekt, toen hij zowel bij het platenlabel Spinnin’ Records van Van Kooten als bij managementbureau Van Kooten Music Allstars onder contract kwam. Zo werd hij naar eigen zeggen op 16-jarige leeftijd, zonder enige ervaring in de muziekbranche, gedwongen om het eigendom van zijn eigen muziekproducties over te dragen aan Spinnin’ Records. Garrix stelt dat Van Kooten bovendien ten onrechte zou hebben beweerd dat hij verplicht was om zich zowel bij het managementbureau als bij diens platenlabel onder contract te stellen.

Onlangs steeg Martin Garrix in de internationale dj-ranglijst naar de derde plaats. Hij werd overal genoemd als grote kanshebber op de titel van ‘beste dj ter wereld van 2015’, maar hij verloor van het Belgisch-Griekse duo Dimitri Vegas & Like Mike.

Facebook Comments