Overig Nieuws

“16-jarig meisje dood door gevaarlijke xtc”

“16-jarig meisje dood door gevaarlijke xtc”

August 27th, 2013

In Sliedrecht is dit weekend een meisje van 16 overleden door een gevaarlijke xtc-pil. Volgens de familie zou het meisje “een verkeerd pilletje” hebben genomen. De politie zegt dat de doodsoorzaak officieel nog moet worden vastgesteld, maar sluit niet uit dat het meisje overleed door gevolgen van de xtc-pillen.

Voor het weekend waarschuwde het Trimbos Instituut nog voor gevaarlijke xtc. In twee pillen die bij het instituut werden ingeleverd, zijn hoge doseringen van de risicovolle stof PMMA aangetroffen. “Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en geneigd is om een hoeveelheid bij te nemen. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur.”

In juni overleed een 21-jarige inwoner van Den Bosch na het gebruik van xtc. Onderzoek wees toen uit dat de inwoner een beige xtc-tablet met een doodshoofdlogo had ingenomen, waarin niet de werkzame stof MDMA maar PMMA zat. Ook een bezoeker van Lowlands zou eerder deze maand zijn overleden aan de gevolgen van xtc-gebruik.

Facebook Comments