Overig Nieuws

Zorginstantie wenst Aliza en familie ‘veel sterkte’

Zorginstantie wenst Aliza en familie ‘veel sterkte’

June 9th, 2014

En hier red ik mijn meisje mee???“, waren de woorden die de moeder van uitsprak nadat zorginstantie een bericht plaatste op Facebook. De zorginstantie reageert hiermee op boze meldingen omdat zij een aanvraag tot een experimentele afwees.

De zes-jarige Aliza leidt al drie jaar lang aan neuroblastoom, een zeldzame vorm van . Nederlandse doktoren verklaren haar ‘uitbehandeld’. Volgens hen is er geen mogelijkheid meer om beter te worden. Aliza’s moeder laat het er niet bij zitten en zocht steun bij buitenlandse doktoren. Haar enige hoop is een behandeling in Duitsland, maar dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De familie van Aliza is vrijdag naar Den Haag gegaan om aandacht te vragen voor kinderen met neuroblastoom kinderkanker.

Eerdere behandelingen in Nederland en zelfs de VS werden vergoed door Zilveren Kruis Achmea. Nu Aliza’s moeder Atia naar de instantie stapte voor een behandeling in Duitsland, trekten ze aan de noodrem. Zij vergoeden geen experimentele behandelingen, zoals in Duitsland.

Zilveren Kruis reageert openlijk op Facebook na een overweldigend aantal reacties naar de zorginstantie. “We zijn erg begaan met deze zaak. Het standpunt dat wij hebben blijft voor ons wel ongewijzigd. Als eerder aangegeven hebben onze artsen zorgvuldig naar de aanvraag gekeken en naar de informatie van de arts van Aliza. Helaas moeten we deze aanvraag toch afwijzen. Dit betekent allerminst dat we niet begaan zijn met haar situatie. We wensen Aliza en haar familie veel sterkte.

De RIST therapie-behandeling kost 160.000 euro. Inmiddels is er via Stichting ruim 84.000 euro opgehaald.

Meer informatie over Aliza is te vinden op healing4aliza.nl.

Facebook Comments