Featured

Nieuwe Song ‘Spot Niet’ Wereld Kanker Dag 2021

Nieuwe Song ‘Spot Niet’ Wereld Kanker Dag 2021

February 4th, 2021

Nieuwe Release: ‘Spot Niet’ Wereld Kanker Dag 2021

AMSTERDAM – 4 februari 2021

 

 

Vandaag is het Wereld Kanker Dag en staan Tairen Sway en Vanessa Marcia stil bij impact van kanker en de wijze waarop dit woord vaak binnen  Nederlandse taal wordt gebruikt. Tairen en Vanessa zetten zich samen in tegen het gebruik van het woord kanker als scheldwoord en zien daar in de toekomst graag verandering in. Daarom hebben zij op 1 februari het nummer ‘Spot Niet’ uitgebracht. Het doel is om voornamelijk jongeren meer bewust te maken van betekenis en onderliggende lading van het woord. 

(Tekst gaat verder onder video)

 

twee artiesten brengen het schelden met kanker graag een halt toe en ondersteunen daarmee de campagne  #tegenkk van het KWF die enkele maanden geleden van start is gegaan. Tijdens de release van het het nieuwe nummer ‘Spot Niet’ is tegelijkertijd een fundraising actie  voor het KWF opgezet. Hiermee zetten zij zich in om ook een bijdrage aan het onderzoek naar kanker te leveren.

‘Spot Niet’ is tot stand gekomen tijdens studiosessies, waarbij opkomende artiesten Tairen Sway en Vanessa Marcia het doel hadden om een nummer te schrijven met betrekking tot een onderwerp waar zij beiden door geraakt zijn. Tijdens de studiosessies bleek al snel dat zij beiden, net als vele anderen, helaas in hun leven geconfronteerd zijn met de ziekte.

Vanessa en Tairen met betrekking tot wijze waarop kanker een rol in hun leven heeft gespeeld:

“We hebben van dichtbij meegemaakt hoe kanker levens verwoest, en mensen gebruiken het woord gewoon in een grap alsof het niks is. We willen dat dit stopt en tegelijkertijd willen we meestrijden tegen kanker. Vanessa: Ik heb een goede vriend die ziekte overleefde dankzij zijn zeer gezonde leefstijl. Het inspireerde me enorm om dit te verfilmen in de video en hiermee ook anderen te stimuleren om gezond te leven”

productie van ‘Spot Niet’ is mede mogelijk gemaakt door het producersduo David Oron en Erik Ritfeld.
videoclip van is tot stand gekomen in samenwerking met Foxer Agency, stichting Toekomst Muziek en stichting VVFLEX, waarbij Rebwar Esmailzade verantwoordelijk is voor de productie daar van.

Link naar de videoclip: https://youtu.be/KpMzpzWiMOY

Link naar de in-actie-voor-KWF pagina: https://acties.kwf.nl/fundraisers/TairenSwayVanessaMarcia/spot-niet

Facebook Comments

Mobile & Tablets