Overig Nieuws

Youtubers doen massaal GTST-imitatie?! [GAAT FOUT!]

Youtubers doen massaal GTST-imitatie?! [GAAT FOUT!]

July 20th, 2016

Ze komen en gaan. . Je bent jong en je wil wat. Eén van de eerste en bekendste Nederlandse Youtubers is . Je kunt het zielig vinden, maar die jongen is wel een eerlijk persoon. Je merkt dat hij het voor zijn volgers doet (of deed) en had oprecht geen idee dat er zoveel geld in zat. En toch scoort hij. Om even een voorbeeld te geven: de jongeman kocht zijn nieuwe CASH! En om nou te zeggen dat zijn filmpjes boeiend zijn voor een normaal publiek….

Toch zijn er ook de . De vervelende kinderen die geld ruiken en een -kanaal starten. En bij hen geldt: we zien geld, dus starten we zo’n puik kanaal. Kan allemaal, maar hoe ver ga je daarmee? Laten we eens kijken naar Armoowasright. De man startte snel met Youtube toen hij ontdekte dat vrij rijk werd. Maar hoe lok je kijkers (en dus geld) naar je kanaal? Als je niets interessants doet in je leven moet je iets verzinnen.

Je lokt kijkers met pakkende teksten, zo dacht hij. Lokteksten werken namelijk ook goed bij Instagram. De ‘seks’- en ‘expose’-accounts groeien als bosjes en men maakt reclame voor elkaar door een screenshot te posten van een fake filmpje waaronder staat dat het complete filmpje op een specifiek account staat. Nep natuurlijk, maar omdat je het account moet volgen voordat je de foto’s en filmpjes ziet werkt het wel. Je verzoek wordt op een later moment geaccepteerd, waardoor je vaak niet eens de moeite neemt om het te controleren en eventueel weer te verwijderen. En dus hebben ze er weer een volger bij. Naderhand vraag je je natuurlijk af waar die spam vandaan komt.

Goed, terug naar . De jongeman wekte al vrij snel de illusie dat hij pranks uithaalt die in de smaak vallen bij zijn kijkers. Daarbij gebruikt hij vaak testen als ‘GAAT FOUT’ en ‘Waarom doen we dit??!’. En zeg eerlijk: het werkt, want je bent benieuwd. Gevolg: views erbij en weer een paar cent extra in de portemonnee. Bij het zien van de video denk je ‘is dit het nou?’. Leuk detail is dat Armoowasright even later ‘ontmaskerd’ werd. De pranks zijn namelijk in scène gezet. De enige echte prank die we hebben kunnen ontdekken was er één waarin de scooter jat van… Snapking.

Ah! Hou Armoowasright vast, want ondertussen hebben we een nieuwe speler in de markt: Snapking. De jongen heeft een vriendin: FamkeLouise (inmiddels uiteraard ook Youtuber). Nouja, had, want als we hem in zijn filmpjes moeten geloven wás het zijn vriendin. De twee maken samen weleens prankvideo’s en Q&A’s. Dat zijn video’s waarop de ‘bekende’ Youtubers op vragen van kijkers reageren (lekker boeiend). Vaak doen alsof ze de vragen niet leuk vinden, maar ze toch als TITEL gebruiken, vaak seksueel getint. Want dat scoort! Tijdens één van de laatste video’s wordt Snapking (“ey kill, nee man kill”) uitgedaagd om te zoenen met een ander meisje. Op het moment dat dat zou gebeuren rent Famke snel weg en is de hele relatie ineens over. Dat wordt natuurlijk erg breed uitgemeten door zowel FamkeLouise als Snapkingetje zelf. Zelfs als Snapking een nieuwe video online zet (GAAT FOUT!!?!!?) doet Famke alsof ze het niet boeiend lijkt te vinden, “maar ga zelf maar kijken op zijn kanaal”. Ka-ching. Doekoes!

Even terug naar Armoowasright. De beste man zag dat het allemaal wat te eentonig werd. Daar moest verandering inkomen. De man uploadde de video VECHTEN MET EX VRIENDIN LOOPT UIT DE HAND ! en zag het aantal kijkers met ongeveer 100.000 groeien. Maar, let op, haar gezicht komt niet in beeld, en het moet wel ‘neutraal’ voorstellen. Daarna volgden nog wat video’s waarop zou blijken dat haar nieuwe vriend haar slaat. Armoowasright zou geen goed persoon zijn als hij achter die vriend aan gaat, maar tot een echte confrontatie komt het nooit. Natuurlijk beschermde hij zijn ‘ex’, maar vroeg wel aan zijn kijkers (om het spannend te houden) of hij achter hem aan moest. En bij een XX aantal nieuwe volgers en ‘blauwe duimpjes omhoog’ zou hij hem helemaal in elkaar rossen. Gaat lekker, Sjaak. In deze soap volgt iedere dag ongeveer een nieuwe aflevering. Eergisteren vluchtten ze voor de nieuwe vriend van zijn ex, gisteren is zijn ex verdwenen en 11 uur geleden zou zijn ex zijn verkocht aan een man in het buitenland. Prima, jongen.

Kijken we naar de volgende: Joey en Lindsey Bravo. Ook zij kunnen niet achterblijven en er moet een ex in de soap tevoorschijn komen. Joey zit op een bankje met zijn ex (huh?!) en zijn ‘huidige vriendin’ belt haar ineens met de mededeling dat ze met haar moet praten. Want wat blijkt: Joey heeft een kind (dat bleek een tijdje geleden in een video, !) met zijn ex en ze zien elkaar nog regelmatig. Dat kan natuurlijk niet. Maar tuurlijk: ook dit GAAT FOUT! Op het eind zijn beide dames erg boos en praat Joey nog even met zijn kijkers: “Wow, ik moest inspringen. Anders zou het HELEMAAL VERKEERD gaan. Jongens, dit geldt nog steeds voor net: waarom ik zo vaak zeg ‘abonneer en like’, dat is gewoon voor mij een teken van ‘ik heb zoveel mensen die naar mij kijken’. Nu zit ik echt te denken ‘moet ik dit wel online zetten of niet?’ Volgens mij is het uit tussen mij en Lindsey.”

Weet je, als je een theater-show wil maken op Youtube is dat prima, maar lok je kijkers niet onder valse voorwaarden. Dan ben je een pannenkoek.

Update
Oh jeetje, BitchBravo heeft een video online gezet waarbij hij zegt te zoenen met zijn ex, maar… op het eind stuurt hij je naar een andere video op zijn eigen website. “Oh jee, dit had nooit mogen gebeuren, sorry, wat zal Lindsey wel niet doen? Pff, pff, hijg, kreun, steun, ik moet dit wel online gooien. Pff..”

Facebook Comments