Overig Nieuws

Witte pagina’s door fout in adblocker lijst

Witte pagina’s door fout in adblocker lijst

August 23rd, 2018

Gebruik je een adblocker in je browser, dan heb je kans dat je veel websites ineens niet meer kan/kon bezoeken. Door een fout in de filterlijst Easylist werden alle websites met een ‘n’ geblokkeerd. Websites met een .nl of .net extensie konden bijvoorbeeld niet goed worden geladen.

De fout werd veroorzaakt door een third-party provider die een lijst bijhoudt van domeinnamen waar advertenties worden geserveerd. Alle websites met een ‘n’ in het domein werden niet geladen. Gebruikers krijgen dan alleen tekst op een witte pagina.

Hoewel de fout snel na het ontdekken is opgelost, kan het dat gebruikers er langer last van hebben. De lijst wordt gewoonlijk één keer per dag geladen en als gebruikers dat gedaan hebben voordat de fout was opgelost, krijgen ze websites zonder opmaak te zien.

Gebruikers kunnen de weergave van websites herstellen door hun adblocker uit te schakelen of door de filterlijsten handmatig te updaten. In Adblock Plus kan dat door in het menu Options te kiezen voor Advanced en vervolgens Update all filter lists.

De maker van de lijst zegt een fix te hebben ingebouwd om een dergelijke fout in de toekomst te voorkomen.

Facebook Comments