Overig Nieuws

Mensen in problemen door dure fout Belasting

Mensen in problemen door dure fout Belasting

December 14th, 2013

Een aantal inwoners van Amsterdam zijn in de problemen geraakt door een fout die de gemeente Amsterdam maakte bij het overmaken van de Woonkostenbijdrage 2013.

Ruim 9000 Amsterdammers kregen afgelopen week duizenden euro’s meer gestort dan nodig was. Bij het overmaken waarschijnlijk een fout gemaakt met komma’s en nullen. De gemeente is dit weekend met de banken begonnen het geld terug te halen. Meerdere mensen haalden het geld echter al van hun rekening en staan daardoor soms 20.000 euro in het rood.

“Om te voorkomen dat het misloopt in mijn administratie heb ik het op mijn spaarekening gezet. Dan zie ik gisterenavond dat het zomaar van mijn rekening af is. Ik sta 23000 euro in de min,” aldus één van de gedupeerden. Een ander meldt dat zij het geld al heeft gebruikt om schulden af te betalen. “Ik heb geen geld om boodschappen te doen dit weekend.”

Veel Amsterdammer kregen een bedrag tussen de pakweg 10.000 en 30.000 euro. De Dienst Werk en Inkomen (DWI) heeft al opgeroepen dat dit geld niet opgenomen, overgeplaatst of uitgegeven mag worden.

Facebook Comments