Overig Nieuws

Trump verbiedt Europeanen in Amerika

Trump verbiedt Europeanen in Amerika

7 months ago

Grenzen kunnen toch dicht. voert een in voor 26 Europese landen, waaronder Nederland. Groot-Brittannië valt niet onder het verbod.

De noodmatregel gaat zaterdag om 05:00 uur Nederlandse tijd in en is bedoeld om de uitbraak vann het coronavirus in de VS te beperken. Het verbod duurt ten minste 30 dagen.

Er zijn een aantal uitzonderingen op de regel, zoals voor Europeanen die directe familieleden hebben in Amerika. Ook Amerikaanse inwoners mogen terugreizen, nadat ze zijn getest op het virus. Ook Australië overweegt om de maatregelen te nemen.

Het inreisverbod treft een groot aantal luchtvaartmaatschappijen en niet alle maatschappijen zouden deze maatregel overleven, zegt luchtvaarteconoom Eric Pels van de Vrije Universiteit Amsterdam. “Ik kan niet zeggen welke er gaan omvallen, maar bij iedere crisis zie je dat een aantal maatschappijen het heel zwaar krijgt. De overlevende maatschappijen kunnen er dan weer wat sterker uit komen.”

“De heeft gefaald in z’n aanpak om reizen vanuit en andere brandhaarden te beperken,” zegt in een toespraak. “Daardoor zijn grotere groepen Amerikanen besmet geraakt door reizigers uit . Ik zal nooit aarzelen om de nodige maatregelen te nemen om de levens, gezondheid en veiligheid vaan het Amerikaanse volk te beschermen.”

Facebook Comments