Overig Nieuws

Instagram en Facebook mogelijk langere tijd onbereikbaar in Europa

Instagram en Facebook mogelijk langere tijd onbereikbaar in Europa

July 9th, 2022

De Ierse privacywaakhond DPC wil Meta verbieden om gegevens van Europese gebruikers naar te sturen. De meeste gegevens worden nu nog in de Verenigde Staten opgeslagen, maar daar wil Europa een stokje voor steken.

De DPC heeft een bericht met het besluit naar andere Europese privacywaakhonden gestuurd. De andere toezichthouders hebben een maand de tijd om op het voorstel te reageren.

“Hoe het normaal gesproken gaat, is dat de toezichthouder die leidend is het voorlopige besluit voorlegt aan andere toezichthouders,” zegt de Autoriteit Persoonsgegevens, die het verzoek inmiddels heeft gekregen.

Volgend op dit besluit kan dit betekenen dat Meta zijn diensten, waaronder Instagram en Facebook, tijdelijk onbereikbaar moet maken voor Europese gebruikers, totdat ze aan de eis kunnen voldoen.

In een jaarverslag schreef Meta zelf al dat het bedrijf zijn diensten mogelijk niet meer kan aanbieden in Europa als er geen oplossing komt. De onderneming is afhankelijk van gebruikersgegevens om gerichte online advertenties aan te kunnen bieden.

Facebook Comments