Overig Nieuws

Schandalig: Amsterdam verbiedt vuurwerk

Schandalig: Amsterdam verbiedt vuurwerk

November 8th, 2018

De vertrutting van .

Het stadsbestuur van Amsterdam wil het afsteken van door particulieren drastisch verminderen. Vanaf volgend jaar zal alleen nog afgestoken mogen worden op een aantal toegewezen plekken. Dat schrijft burgemeester aan de gemeenteraad.

Die ‘toegewezen plekken’ worden “in overleg met de Amsterdammer, stadsdelen, politie en hulpdiensten” gezocht. In de rest van de stad mag dan geen vuurwerk meer worden afgestoken.

“Het college streeft ernaar om Oud en Nieuw voor iedereen feestelijk te laten verlopen en tegelijkertijd de incidenten met vuurwerk en de overlast voor mens en dier als gevolg van het afsteken van vuurwerk terug te dringen,” zegt Halsema. “Daartoe wil het college enerzijds de ruimte voor het afsteken van vuurwerk door particulieren terugbrengen, anderzijds alternatieven bieden, zoals georganiseerd vuurwerk.”

Ook voor komend Oud & Nieuw worden de ‘vuurwerkwijze zones’ al uitgebreid: er mag geen vuurwerk worden afgestoken in de buurt van ziekenhuizen. Er komt wel weer een financiële bijdrage voor een centraal aftelmoment met vuurwerk op de Kop van Java.

Facebook Comments