Overig Nieuws

Samsung komt met Galaxy S5

Samsung komt met Galaxy S5

February 24th, 2014

Het is officieel: Samsung heeft de langverwachte Galaxy S5 officieel aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona.

Het Android-toestel krijgt een 5,1 inch-scherm met een resolutie van 20×1080 en een quadcore processor met 2,5GHz. Het scherm is dus iets groter dan zijn voorganger, het met precies 5 inch moest doen. Met de 16 megapixel camera is het tevens mogelijk om video in 4K-resolutie te schieten.

Verder beschikt het toestel over een vernieuwde achterkant, met puntjes, waardoor deze minder plastic zal moeten lijken. Daarnaast beschikt de behuizing over een IP67-certificaat, wat inhoudt dat deze tegen stof en water moet kunnen. Volgens Samsung is het mogelijk om de smartphone zonder een half uur lang onder water te houden tot een diepte van één meter.

Samsung heeft een vingerafdrukscanner toegevoegd aan de home-knop. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om de smartphone te ontgrendelen. Het concept is vergelijkbaar met wat Apple introduceerde bij de , al moet bij de Galaxy S5 over de homeknop geveegd worden om de vingerafdrukscanner aan te zetten. Het systeem kan de afdrukken van drie verschillende vingers onthouden.

Samsung brengt de Galaxy S5 in april wereldwijd uit, waarbij Nederlandse winkels waarschijnlijk ook worden voorzien. Het is echter nog niet duidelijk wat de prijs van het nieuwe Samsung-model wordt. De introductieprijs van de voorganger, de Galaxy S4, lag rond de 700 euro.

Facebook Comments