Music News

Rotterdam Unlimited haalt Wyclef Jean naar Nederland

Rotterdam Unlimited haalt Wyclef Jean naar Nederland

May 8th, 2018

Wyclef Jean komt binnenkort naar Nederland. Rotterdam Unlimited haalt daarmee opnieuw een internationale top-act naar Rotterdam. Samen met de minstens zo populaire Rotterdamse formatie Broederliefde zet de organisatie in op een spectaculaire afsluiter van het grootste straatfestival van Europa.

Rotterdam Unlimited vindt dit jaar plaats van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 juli 2018 en biedt als vanouds een bomvol programma met gratis toegankelijke concerten op locaties als het Hofplein, het Stationsplein en het Schouwburgplein. De Zomercarnaval Straatparade vindt traditiegetrouw plaats op de laatste dag van het festival (28 juli). Op die dag staat ook Wyclef Jean op het podium op het Hofplein.

De organisatie kijkt naar een mooie line-up. “Rotterdam Unlimited is een van de grootste gratis straatfestivals in de ‘hotste’ stad van Europa: Rotterdam! De eclectische muziekscène, de veel geroemde creatieve gemeenschap en de 178 verschillende culturen zijn de geheime ingrediënten van de ongelooflijk levendige en spannende atmosfeer van Rotterdam, die je ondergaat tijdens Rotterdam Unlimited. Het festival bestaat uit muzikale battles, parades, live muziek, dans en nog veel meer. Uitbundige live-elektronica, soca, hiphop, soul, R&B, drum-‘bass en jungle: nieuwe muziek voor een nieuwe generatie muziekfans. Een bijzondere ervaring die je niet snel zal vergeten!”

In het laatste weekend van juli pakt Rotterdam Unlimited traditiegetrouw uit met een internationale hoofd act. Dit jaar is dat Wyclef Jean. De Haïtiaans-Amerikaanse rapper, singer-songwriter, muzikant, producer en politicus maakte samen met Lauryn Hill en Pras in de jaren negentig deel uit van de Fugees. Het album ‘The Score’, met de cover ‘Killing Me Softly’, groeide in 1996 uit tot één van de bestverkochte rapalbums aller tijden. Wyclef ging vrij snel solo verder en scoorde met de hitsingles ‘We Trying To Stay Alive’ en ‘Gone Til November’. Samen met Shakira had hij een wereldhit met het nummer ‘Hips Don’t Lie’.

Het volledige programma van Rotterdam Unlimited wordt binnenkort bekendgemaakt.

Facebook Comments