Music News

RCA Records laat R. Kelly vallen

RCA Records laat R. Kelly vallen

January 14th, 2019

R. Kelly̵;s label RCA laat de R&B-zanger vallen en brengt geen nieuwe muziek meer van hem uit. Ze stappen daarmee in de #MuteRKelly gekte.

RCA zit tussen twee vuren in. Als ze muziek van Kells uitbrengen zijn ze bang voor de negatieve publiciteit. Als ze geen muziek van hem uitbrengen, verwachten ze een rechtszaak van R. Kelly. Zonder officiële aanklachten richting R. Kelly is eenzijdig het contract ontbinden een lastige optie. Een rechtszaak zouden ze waarschijnlijk verliezen.

Ze kiezen er toch voor om de albums niet uit te brengen. Het label zet alle aankomende releases ‘on hold’ na de grote negatieve publiciteit die kwam volgend op de docu ‘Surviving R. Kelly’. Ook pauzeren ze zijn financiële inkomsten. Het label zou volgens het contract nog twee albums uitbrengen. R. Kelly is boos.

Ondertussen bracht R. Kelly op eigen houtje muziek uit via Soundcloud. De afgelopen periode kwamen ‘Born to My Music’ en ‘I Admit’, een 19 minuten durende ‘bekentenis’ waarop hij spreekt over de seksueel getinte klachten.

Op internet verschijnen diverse klachten en petities om R. Kelly̵;s muziek te weren van Spotify, Apple Music en YouTube. Er zijn bijna .000 digitale handtekeningen binnengekomen. Artiesten als Lady Gaga en Celine Dion zijn bezig om muziek die ze samen met R. Kelly maakten te verwijderen. Met Gaga maakte hij ‘Do What U Want’ en met Celine Dion kennen we de classic ‘I̵;m Your Angel’.

Facebook Comments

Mobile & Tablets