Overig Nieuws

Microsoft past regels Xbox One aan

Microsoft past regels Xbox One aan

June 20th, 2013

Volgens Microsoft zal het niet nodig zijn om elke 24 uur verbinding te maken met internet. Ook schrappen ze de maatregelen die het wilde invoeren bij doorverkopen van games. Dat zou onmogelijk gemaakt zijn. Dat maakte Don Mattrick bekend, hoofd Interactieve Entertainment bij Microsoft.

Sinds de introductie van de nieuwe Xbox One vorige maand zijn er veel klachten binnengekomen over de nieuwe game-console. De feedback van klanten heeft ervoor gezorgd dat er twee maatregelen worden genomen: voortaan is het alleen bij de installatie van de console nodig om contact te leggen met Microsoft en daarna kunnen games offline vanaf een schijf gespeeld worden. Ook kunnen games gewoon gehuurd of uitgeleend worden.

De enige klacht waar het bedrijf nu nog mee moet leven is dat Microsoft alleen uitgevers toestaat om games via Xbox Live aan te bieden. Sony opent het platform voor zijn Playstation 4 voor alle ontwikkelaars, als een soort ‘ store’.

Vorige maand maakten Microsoft en Sony hun nieuwe game-consoles bekend. De PS4 zal 399 euro kosten, de Xbox One 100 euro duurder. Microsoft levert dan wel de Kinect mee. Xbox One komt al in november en de PS4 wordt in december verwacht.

Facebook Comments

Mobile & Tablets