Overig Nieuws

McDonalds gaat eten thuisbezorgen

McDonalds gaat eten thuisbezorgen

May 9th, 2017

Waar McDonalds eerder nog helemaal niets van het idee wilde weten, doet McDonalds nu alsof ze het wiel uitvinden: ze gaan fastfood thuisbezorgen. Ze beginnen daarmee in Amsterdam.

De service gaat volgende maand van start. “Thuisbezorgen is al beschikbaar in vele landen waar wij gevestid zijn. We kijken er naar uit onze gasten dit gemak en deze extra beleving te bieden,” laat een woordvoerder weten.

De ontwikkelingen van bijvoorbeeld Thuisbezorgd, Foodora en RingnBring kan de fastfoodgigant natuurlijk niet negeren. Steeds meer fastfoodketens vestigen zich hier, waaronder Dunkin’ Donuts, Taco Bell en TGIF. Ook KFC breidt zich hard uit.

Er is nog een uitdaging voor McDonalds om zijn producten vers thuis te . “Met name de Franse frietjes worden snel lauw en slap. De consument zal het niet accepteren als die niet loeiheet en knapperig arriveren.” Ook in de FAQ van McDonalds staan soortgelijke teksten: “We zien de wensen en behoefte van onze gasten en hebben ook oog voor de trends in de markt. Daarom sluiten bezorgservice op termijn niet uit. Echter op dit moment zien we nog geen techniek en infrastructuur beschikbaar die tegemoet komt aan de kwaliteitseisen die we stellen als het gaat om thuisbezorgen. We willen dat onze gasten thuis net zo kunnen genieten van verse en warme producten als bij ons in het restaurant. Natuurlijk ontwikkelt ook de mobiele technologie en daarom onderzoeken we ook mogelijkheden met mobiel bestellen, waarbij we kwaliteit van onze producten voor onze gasten op hoog niveau kunnen houden, en tegelijkertijd een echte McDonald’s ervaring kunnen blijven bieden.”

McDonalds zegt een ‘oplossing’ te hebben gevonden voor het probleem dat zich al jaren voordoet. Om die reden zag McDonalds jaren geleden nog van een bezorgservice af.

McDonalds heeft in ons land bijna 250 filialen. Zo’n driekwart van de Nederlanders woont binnen vijf kilometer van een restaurant. Daardoor moet het eten – zeker in grote steden – snel ter plekke kunnen zijn. Hoeveel extra het bezorgen gaat kosten, is nog onduidelijk.

Bezorgers als RingnBring en Mealway bezorgen in Amsterdam al een tijdje. Hier waren ketens als McDonalds en Burger King niet blij mee. Toch doen ze goede zaken. De bezorgkosten zijn wel hoog, maar dat kan ook niet anders als ‘derde partij’ die voor jou het eten haalt.

Facebook Comments