Overig Nieuws

Marktplaats biedt nieuwe dienst aan voor veilige verkopen

Marktplaats biedt nieuwe dienst aan voor veilige verkopen

October 28th, 2017

biedt een nieuwe dienst waarmee veilig handelen mogelijk moet worden gemaakt. Het online platform treft maandelijks 8,2 miljoen unieke bezoekers. Dagelijks vinden er 150.000 transacties plaats en jaarlijks wordt er voor 10 miljard euro verhandeld. “Maar een deel van de gebruikers vertrouwt het niet altijd en zoekt zekerheid.”

Olivier van Duijn, directeur van het groote online handelsplatform van Nederland, wil die zekerheid bieden door middel van een nieuwe ‘Gelijk Oversteken’ dienst. Als er een deal is, stort de koper geld op een derdenrekening. Zodra de koper aangeeft dat het bestelde goed binnen is, krijgt de verkoper zijn geld. Als de koper binnen zeven dagen na verzending laat weten dat het pakketje niet is aangekomen, wordt het geld niet overgemaakt. Laat de koper niets horen, dan krijgt de verkoper alsnog zijn geld.

Marktplaats gaat onder andere uit van de statussen van PostNL of andere verzendmaatschappijen. Wat er nog kan gebeuren is dat de koper zegt geen pakket te hebben ontvangen als hij niets heeft hoeven tekenen terwijl hij wel het pakket heeft ontvangen. Hoe Marktplaats daar mee om gaat is niet duidelijk.

Facebook Comments