Overig Nieuws

Jesse Mateman laat meisje op Schiphol staan: ‘You were pigged’

Jesse Mateman laat meisje op Schiphol staan: ‘You were pigged’

October 10th, 2017

Jesse Mateman is een Matennnaaier. Een 24-jarig meisje uit Engeland zou speciaal voor de Doetinchemer naar Nederland zijn gevlogen, maar eenmaal in Nederland aangekomen liet hij haar ijskoud zitten. Dat blijkt uit het verhaal dat het meisje verteld. Nu het verhaal in de media is gekomen, ontkent Jesse.

De twee leerden elkaar kennen tijdens een vakantie in Barcelona, net na de aanslag op de Ramblas. Sophie, het 24-jarige meisje, zegt Jesse toen hebben te leren kennen en zou haar onlangs hebben uitgenodigd om naar Amsterdam te komen. Nadat ze voor honderden euro’s een tickets had geboekt, bleek het bij aankomst een te zijn.

“You were pigged, it was a joke,” luidde het berichtje van Jesse Mateman naar Sophie Stevenson via Snapchat. Ze maakte daar een screenshot van.

Stevenson tegen The Sun: “Het was een echte vakantieliefde. We sliepen samen in Barcelona en toen ik terugkwam in Engeland, spraken we elkaar nog dagelijks.” Ze besloot hem op te zoeken. “We spraken over een bezoek, hij wist dat ik een vlucht had geboekt en voor een hotel had betaald. Hij zou me na mijn aankomst ontmoeten.”

Eenmaal op Schiphol kwam Jesse niet opdagen. “Ik heb hem een paar keer gebeld, maar hij nam niet op. Ik heb twee uur lang op het vliegveld gewacht en raakte in paniek”, vertelde Stevenson. “Er was een gratis shuttlebus naar het hotel. Pas na zes uur kreeg ik eindelijk een bericht. Via Snapchat.”

Volgens de 21-jarige Jesse heeft het meisje het verhaal verzonnen. Hij geeft toe Sophie te kennen. “We hebben elkaar inderdaad in Barcelona ontmoet, maar ik heb nooit een romance met haar gehad. Ik ben bij haar op de hotelkamer geweest, maar ben ook nooit blijven slapen. We zijn of waren geen verliefd stel, zoals wordt gesuggereerd.” De twee hebben volgens de lezing van Jesse na Barcelona helemaal geen telefonisch contact meer gehad. Ook wist hij niet dat Sophie op Schiphol stond. Jesse wordt inmiddels ondersteund door advocaat Yehudi Moszkowicz.

Toch vreemd dan, die Snapchat-berichten. Zou het meisje dat echt allemaal hebben verzonnen? Doetinchem kennende is het een jongeman die zich in het nauw gedreven en nattigheid voelde. Zou Sophie niet ‘lekker’ genoeg worden door zijn vrienden?

Zijn Snapchat is inmiddels verwijderd, maar zijn oude Twitter-account is er nog gewoon.

Facebook Comments