Music News

Line-up Encore Festival compleet

Line-up Encore Festival compleet

June 6th, 2014

De line-up van het allereerste Encore Festival is compleet. Onder meer Jeremih, Ty Dolla Sign en DJ Jazzy Jeff staan op zondag 31 augustus op de NDSM-werf in .

Encore Festival komt voort uit Nederlands’ meest succesvolle clubavond ENCORE in de Melkweg. De unieke insteek, waarbij het om meer dan alleen feesten draait, wordt doorgevoerd in het festival en net als de wekelijkse clubavond is ook Encore Festival een platform voor de subcultuur. Die unieke invalshoek is ook precies wat Encore Festival toevoegt aan het zomerse festivallandschap: een dansfestival in combinatie met alleen de beste en meest veelbelovende -acts en dj’s uit het hele spectrum van hiphop, R&B en aanverwante stijlen.

Voor sensuele optredens en sexy nummers ben je bij ladykiller Jeremih aan het goede adres. Vanaf de release van zijn debuutsingle ‘Birthday Sex’ is de ster van de R&B-zanger rijzende. Het nummer stond wekenlang op nummer één in de Amerikaanse hitlijst. Inmiddels heeft Jeremih drie albums en verschillende hitsingles op zijn naam staan, waaronder ‘I Like’ (feat. Ludacris) en ‘Down On Me’ (feat. 50 Cent).

Ty Dolla $ign maakt zijn Nederlandse live-debuut tijdens Encore Festival! De uit Los Angeles afkomstige zanger, songwriter, producer én multi-instrumentalist speelde zich dit jaar in de kijker van het grote publiek met zijn succesvol ontvangen ‘Beach House’ EP. Na een handvol mixtape releases, werd hij getekend op Wiz Khalifa’s label Gang Records en scoorde hij een enorme clubhit met het nummer ‘Paranoid’. Het toonaangevende XXL Magazine riep hem vorige maand uit tot één van de meest belovende talenten voor 2014.

DJ Jazzy Jeff is niet alleen bekend van de hits ‘Summertime’, ‘Ring my bell’ en ‘Yo Home to Bel Air’, die hij samen met Will Smith alias de Fresh maakte voor de gelijknamige televisieserie, maar staat ook bekend als één van de beste dj’s ter . Als club dj tourde Jazzy Jeff de hele wereld rond en bouwde hij een ijzersterke live reputatie op. Met MC Mad Skillz aan zijn zijde weet hij op zowel de grootste festivals als intieme discotheken een superstrakke set neer te zetten waarbij hij het publiek weet mee te nemen in een muzikale reis waarin bekende klassiekers, nieuwe hits en technische hoogstandjes de revue passeren.

Naast Jeremih, Ty en Jeff staan onder meer ook Pusha T, Kid Ink, Mack Wilds, Adje en DJ Irwan op het festival-podium.

Facebook Comments