Music News

Kid Ink, Adje en Mack Wilds op ENCORE Festival

Kid Ink, Adje en Mack Wilds op ENCORE Festival

April 7th, 2014

De eerste editie van het ENCORE Festival brengt nationale en internationale artiesten naar de NDSM-werf in Amsterdam.

Vanochtend maakte de organisatie de eerste namen bekend van Encore Festival dat op 31 augustus plaatsvindt. Onder meer Kid Ink, Adje en Mack Wilds zijn te vinden op het podium. Ook Full Crate x Mar en Jacques Greene zullen live te zien zijn.

Encore Festival is qua concept, programmering en beleving geheel in lijn van de succesvolle ENCORE-avonden in de Melkweg. Enkele uren na de aankondiging van Encore Festival waren alle – inclusief de extra vrijgegeven – early bird kaarten volledig uitverkocht.

Eén van de headliners van het festival is rap- en internetsensatie Kid Ink, die eerder twee maal in een uitverkochte Melkweg stond. De uit L.A. afkomstige rapper bracht diverse mixtapes uit, scoorde een hit met ‘Time Of Your Life’ en dropte twee albums in eigen beheer. Begin dit jaar volgde het hitalbum ‘My Own Lane’, waarop Kid Ink samenwerkt met populaire acts als Pusha T en August Alsina,. Het nummer ‘Show Me’ (ft. Chris Brown) is niet weg te denken uit de sets op ENCORE.

Van eigen bodem zal Adje zijn opwachting maken. De Amsterdammer scoorde met ‘Hele Meneer’ dé clubhit van het jaar en bracht vervolgens zijn album ‘Vossig’, vol met dansvloerkrakers en keiharde hiphop, uit. Momenteel speelt Adje alle zalen en festivals plat.

Ook de Amerikaanse zanger Mack Wilds brengt zijn hedendaagse R&B met een vleugje oldschool hiphop naar Encore Festival. Bij het grote publiek is hij bekend als acteur in de prijswinnende serie “The Wire”, maar intussen is hij niet meer weg te denken uit de urban scene. Zijn debuutalbum ‘New York: A Love Story’ is bekroond met een Grammy Award- voor Best Urban Contemporary Album. De zanger werkt o.a. samen met producers als DJ Premier, Havoc en Pete Rock.

Meer namen zullen in de komende maanden bekend worden gemaakt.

Zondag 31 augustus 2014
Encore Festival met o.a. Kid Ink, Adje, Mack Wilds, Full Crate x Mar en Jacques Greene
NDSM-werf | Amsterdam
Entree: € 35,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.encorefestival.nl, www.ticketmaster.nl en de Facebook-pagina van ENCORE.

Facebook Comments