Overig Nieuws

Jussie Smollett officieel aangeklaagd

Jussie Smollett officieel aangeklaagd

March 9th, 2019

Jussie Smollett officieel aangeklaagd voor maar liefst 16 misdrijven. Het gaat dan onder andere om het doen van een valse aangifte.

Het openbaar ministerie is onverbitterlijk en rekent iedere leugen in de aangifte aan als misdrijf. Donderdag kwam het OM met een pakket aan aanklachten tegen de acteur.

Volgens Jussie zouden twee mannen racistische en homofobe uitingen hebben gedaan en een chemisch goedje over hem heen hebben gegoten. Ook zouden een touw om zijn nek hebben gedaan. Heel Amerika leefde mee met de acteur, maar al snel kwam de politie tijdens het onderzoek op onwaarheden. Jussie zei dat twee witte -aanhangers de daders zouden zijn, maar de politie hield twee Nigeriaanse mannen aan. Zij hebben verklaard dat Jussie ze 3500 om de aanval in scene te zetten.

Volgens de politie zou Jussie dit hebben gedaan omdat een eerdere aangifte van Jussie van een dreigbrief niet genoeg aandacht zou krijgen. Bovendien vond Jussie zijn salaris bij de Empire te laag.

De aanklachten zouden kunnen leiden tot een celstraf van maximaal vier jaar. Jussie werd gearresteerd, maar is inmiddels op borgtocht vrij.

Facebook Comments

Mobile & Tablets